Nieuws Duurzaamheidskorting op je hypotheek: profiteer bij ING, Rabobank en ABN AMRO

Label A
Vragen?
Neem vrijblijvend contact met ons op

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, ook als het gaat om onze woningen. Verschillende Nederlandse banken, waaronder ING, Rabobank en ABN AMRO, bieden duurzaamheidskorting op hypotheekrentes aan. In dit artikel bespreken we de voorwaarden en kortingen bij deze banken.

ING Duurzaamheidskorting

Bij ING zijn er twee mogelijkheden om duurzaamheidskorting te ontvangen op je hypotheekrente:

Koop je een woning met minimaal definitief energielabel A? Dan kom je in aanmerking voor duurzaamheidskorting bij de start van je nieuwe hypotheek of een nieuwe rentevaste periode.

Wil je je woning binnen 24 maanden verduurzamen naar energielabel A of hoger? Dan kun je alsnog duurzaamheidskorting aanvragen, nadat je het nieuwe definitieve energielabel hebt aangevraagd.

De kortingen zijn als volgt:

0,10% korting bij definitief geregistreerd energielabel A

0,15% korting bij definitief geregistreerd energielabel A+ of hoger

Rabobank Duurzaamheidskorting

Per 1 april 2023 zijn de voorwaarden voor de Rabobank Duurzaamheidskorting aangepast. Heb je een geldig geregistreerd energielabel van minimaal A of hoger, of koop je een nieuwbouwwoning? Dan kom je bij het aangaan van een nieuw rentecontract in aanmerking voor een korting van 0,15% op je hypotheekrente.

De korting geldt ook als je al een Rabobank hypotheek hebt en een nieuwe rentevaste periode kiest of de rente omzet van variabel naar vast, en je woning een geldig geregistreerd energielabel heeft van minimaal A of hoger.

ABN AMRO Duurzaamheidskorting

Bij ABN AMRO profiteer je van duurzaamheidskorting als je een woning koopt of verbouwt met een geldig geregistreerd energielabel B of hoger. De kortingen zijn als volgt:

0,10% korting bij energielabel B

0,15% korting bij energielabel A

Je hoeft niets te doen om de korting te krijgen; ABN AMRO regelt dit automatisch. De korting geldt ook als je binnen 24 maanden na de start van je rentevaste periode je woning verbouwt naar energielabel B of hoger (offerte met datum vanaf 1 augustus 2021).

Andere geldverstrekkers en duurzaamheidskorting

Naast ING, Rabobank en ABN AMRO, bieden ook andere geldverstrekkers duurzaamheidskorting op hypotheekrentes.

Informatie en begeleiding door LOKET2050

Wil je meer weten over de mogelijkheden en voorwaarden van duurzaamheidskorting op je hypotheekrente? Neem dan contact op met LOKET2050. Wij helpen je graag verder met informatie over de duurzaamheidskorting bij verschillende banken en geldverstrekkers en begeleiden je bij het vinden van de beste optie voor jouw situatie.

Disclaimer

Dit artikel is geschreven op basis van informatie die beschikbaar was op het moment van schrijven. Het is mogelijk dat er sindsdien wijzigingen zijn doorgevoerd. Raadpleeg altijd de officiële websites van de betreffende banken of geldverstrekkers voor de meest actuele informatie en voorwaarden. Neem voor persoonlijk advies contact op met LOKET2050.


Geplaatst op: 05 april 2023