Energielabels

Je kunt niet zonder!

Vragen?
Neem vrijblijvend contact met ons op
LOKET2050 Vastgoed Media
LOKET2050 Vastgoed Media

Energielabels voor woningen en gebouwen 

Als je een woning of gebouw wilt verkopen of verhuren, ben je verplicht om een energielabel te tonen. Het energielabel geeft in één oogopslag aan hoe energiezuinig jouw woning of gebouw is en is 10 jaar geldig.

Energielabels voor woningen

Het hebben van een energiezuinige woning betekent dat je goedkoper woont door een lagere energierekening. Als je verbeteringen hebt aangebracht aan jouw woning, zoals (betere) isolatie of zonnepanelen, kun je een nieuw energielabel laten vaststellen dat weer 10 jaar geldig is. Daarnaast is het goed om te weten dat de waarde van jouw woning ook stijgt bij een beter energielabel. Potentiële kopers of huurders zijn namelijk sneller geneigd om te kiezen voor een energiezuinige woning, waardoor de vraag naar dit type woningen stijgt en daarmee ook de waarde ervan.

 


Energielabels voor gebouwen

Voor gebouwen geldt ook een energielabelplicht. Dit betekent dat eigenaren van bepaalde gebouwen, zoals kantoren, restaurants, bedrijfspanden en winkels, verplicht zijn om een geldig energielabel te hebben en te laten zien bij verkoop, verhuur of oplevering van het gebouw. Het energielabel is 10 jaar geldig en is belangrijk omdat het laat zien hoe duurzaam een gebouw is. Een energiezuinig gebouw heeft niet alleen een lagere energierekening, maar kan ook bijdragen aan een beter milieu en hogere waarde van het gebouw.

Energielabel verplicht?

Een energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur of oplevering van een woning of gebouw. Bij verkoop of verhuur moet het energielabel beschikbaar zijn op het moment dat de woning of het gebouw op de markt wordt aangeboden. Het energielabel geeft inzicht in de energieprestatie van de woning of het gebouw en welke maatregelen er genomen kunnen worden om deze te verbeteren. Een energielabel C is verplicht voor kantoren die groter zijn dan 100 m². Vanaf 1 januari 2023 moeten deze gebouwen minimaal energielabel C hebben.

Energielabel Woningwaardestelsel (WWS)

Het woningwaarderingsstelsel is het puntensysteem wat de maximale huurprijs van uw sociale-huurwoning bepaalt. De energiezuinigheid van een huurwoning telt mee in het bepalen van het aantal punten. Hoe beter het energielabel, of te wel hoe duurzamer jouw woning is ingericht, hoe meer punten je krijgt en hoe meer comfort de bewoners ervaren.

Boete?

Ja, er kan een boete worden opgelegd als er niet aan de verplichting van een energielabel wordt voldaan. De hoogte van de boete is afhankelijk van de grootte van het gebouw en de duur van de overtreding. Voor woningen is de boete maximaal € 450. Voor utiliteitsgebouwen zoals kantoren, winkels en horeca kan de boete oplopen tot enkele duizenden euro’s. Het is daarom belangrijk om tijdig te zorgen voor een geldig energielabel om boetes te voorkomen.

Wil je meer informatie over energielabels voor woningen of gebouwen? Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op voor meer informatie en ontdek ook onze andere diensten, zoals energieadviessubsidieadvies en hypotheken.

 


Woning
€ 285
Woonoppervlakte tot 100m2
Toeslag € 30 >100m2
Toeslag € 60 >200m2
Maatwerk >250m2
Gratis bij het afsluiten van een hypotheek
Appartement
€ 265
Woonoppervlakte tot 100m2
Toeslag € 20 >100m2
Toeslag € 40> 200m
Maatwerk >250m2
Gratis bij het afsluiten van een hypotheek
Bedrijfspand
€ 495
Oppervlakte tot 100m2
Toeslag € 100 >100m2
Toeslag € 175 >250m2
Maatwerk >500m2
Exclusief BTW
Recreatiewoning
€ 285
Woonoppervlakte tot 100m2
Toeslag € 30 >100m2
Toeslag € 60 >200m2
Maatwerk >250m2

Bij ons kun je terecht voor een voordelig energielabel. Ook als je een verhuurder bent, bulkopdrachten hebt of een bijzonder object wilt laten labelen, wij bieden scherpe tarieven en een snelle service. Aarzel niet en vraag vandaag nog een offerte aan om te ontdekken wat wij voor jou kunnen betekenen en check onze veel gestelde vragen voor meer informatie.