Nieuws Energielabel verplichting voor recreatiewoningen vanaf 2024

Vragen?
Neem vrijblijvend contact met ons op

Vanaf 1 januari 2024 geldt er een energielabel verplichting voor alle recreatiewoningen in Nederland. Dit betekent dat eigenaren van recreatiewoningen verplicht zijn om een geldig energielabel te hebben voor hun woning. Het energielabel geeft informatie over de energieprestaties van de woning en de mogelijke maatregelen om deze te verbeteren. Het doel van deze verplichting is om de energieprestaties van recreatiewoningen te verbeteren en zo bij te dragen aan een duurzamere toekomst.

Het energielabel verplichting geldt voor alle recreatiewoningen, ongeacht of deze worden verhuurd of gebruikt worden als tweede woning. Eigenaren van recreatiewoningen die nog geen geldig energielabel hebben, doen er goed aan om tijdig actie te ondernemen en een energielabel aan te vragen. Het kan namelijk even duren voordat het energielabel is aangevraagd en afgegeven.

Bij LOKET2050 kun je terecht voor het aanvragen van een energielabel voor jouw recreatiewoning. Wij helpen je graag bij het verkrijgen van het energielabel en kunnen je tevens adviseren over mogelijke maatregelen om de energieprestaties van jouw recreatiewoning te verbeteren. Zo kun je niet alleen voldoen aan de energielabel verplichting, maar ook bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Voor meer informatie over de energielabel verplichting voor recreatiewoningen en het aanvragen van een energielabel kun je contact opnemen met LOKET2050 via contact@loket2050.nl of kijk op onze website www.loket2050.nl


Geplaatst op: 27 maart 2023