Nieuws Regiodeal aangevraagd! Hoe combineer je deze met de VHF Subsidie Emmen?

Subsidie LOKET2050
Vragen?
Neem vrijblijvend contact met ons op

Kies de juiste route

Ben je eigenaar-bewoner van een woning in een van de postcodegebieden 7824, 7812, 7823, of 7844 in de gemeente Emmen met plannen om je woning te verduurzamen? Dan heb je waarschijnlijk al gehoord over de verschillende subsidies die beschikbaar zijn. Een specifieke subsidie die recent veel aandacht heeft gekregen is de Regiodeal Zuid- en Oost Drenthe. Veel bewoners in de gemeente Emmen, geĆÆnteresseerd in onder andere het installeren van zonnepanelen, hebben deze subsidie aangevraagd. Voordat je echter stappen onderneemt is het belangrijk het volgende te overwegen:

Regiodeal subsidie voor zonnepanelen en isoleren

Het installeren van zonnepanelen en het isoleren van het dak van de woning kunnen een flinke verbetering van je energielabel opleveren. Hoewel dit een positieve ontwikkeling is, kan het gevolgen hebben voor toekomstige subsidieaanvragen, zoals voor de subsidie Verduurzaming Volkshuisvesting Drenthe (VHF). Voor deze subsidie is een voorwaarde dat je woning nog niet over een energielabel B beschikt. Heeft jouw woning een energielabel B of hoger kun je geen gebruik van deze subsidie maken en bestaat het risico om het maximale subsidiebedrag van ā‚¬10.500,- mis te lopen.

Subsidie stap voor stap

Het is raadzaam om een goed doordacht verduurzamingsplan op te stellen. Het plannen van de volgorde waarin je energiebesparende maatregelen uitvoert is daarbij cruciaal. Dit helpt bij het combineren van subsidies voor isolatie, het plaatsen van nieuwe kozijnen en glas, zonnepanelen en bijvoorbeeld een (hybride) warmtepomp op een manier die het meest voordelig is.

Vragen en advies

Woon je in een van de genoemde postcodegebieden en heb je de Regiodeal-subsidie aangevraagd of ben je dit van plan? Dan adviseren we je om ook naar andere subsidieregelingen te kijken. Dit kan ingewikkeld lijken en misschien zit je met vragen of ben je op zoek naar advies. Wij denken graag met je mee en te zorgen dat je het maximale uit je investeringen haalt zonder toekomstige subsidiekansen te beperken.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis oriƫntatiegesprek.


Geplaatst op: 20 maart 2024