Nieuws Maximaliseer jouw ISDE-subsidie: Belangrijke tips om in aanmerking te komen!

LOKET2050 Subsidie
Vragen?
Neem vrijblijvend contact met ons op

Bij LOKET2050 willen we het onze klanten zo gemakkelijk mogelijk maken om de woning te verduurzamen en tegelijkertijd te profiteren van beschikbare subsidies. De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) is een dergelijke subsidie die beschikbaar is voor het installeren van zonneboilers, warmtepompen en isolatie. Om jou te helpen bij dit proces, hebben we zeven belangrijke tips opgesteld om het maximale uit jouw ISDE-subsidieaanvraag te halen.

  1. Vraag op tijd uw subsidie aan: De ISDE-subsidie moet binnen 24 maanden na installatie worden aangevraagd. Het wordt echter aanbevolen om uw aanvraag zo snel mogelijk in te dienen, omdat het subsidiebudget elk jaar beperkt is.
  2. Plan voor meerdere maatregelen: Indien u meerdere duurzaamheidsmaatregelen, zoals de installatie van een warmtepomp en spouwmuurisolatie, wilt uitvoeren, moet de subsidieaanvraag binnen 24 maanden na installatie van de eerste maatregel worden ingediend om de maximale subsidie te ontvangen.
  3. Laat installaties over aan professionals: Hoewel de verleiding groot kan zijn om zelf te klussen, is het noodzakelijk om de installatie van uw isolatie, warmtepomp of zonneboiler uit te besteden aan een gecertificeerde installateur. Zelfinstallatie komt helaas niet in aanmerking voor de subsidie.
  4. Bewaar uw documenten: Houd uw factuur, installatiebewijs en betalingsbewijs bij de hand. Deze documenten bevatten cruciale informatie voor het indienen van uw subsidieaanvraag.
  5. Ken uw materialen: Voor u isolatie laat plaatsen, zorg ervoor dat u op de hoogte bent van het soort en de hoeveelheid isolatie dat de installateur gaat gebruiken. Niet al het isolatiemateriaal komt in aanmerking voor de subsidie. Wij bij LOKET2050 kunnen u hierbij adviseren.
  6. Documenteer het proces: Maak foto’s tijdens de installatie van uw isolatie, warmtepomp of zonneboiler. Deze zullen nodig zijn voor uw subsidieaanvraag.
  7. Dubbelcheck uw subsidieaanvraag: Controleer uw subsidieaanvraag grondig voordat u deze indient om eventuele vertragingen te voorkomen. Mocht u onverhoopt een fout hebben gemaakt, dan krijgt u de kans om de aanvraag te corrigeren.

Vanaf 2023 is het mogelijk om ISDE-subsidie aan te vragen voor een enkele isolatiemaatregel, die u kunt verdubbelen door binnen 24 maanden extra maatregelen te nemen. Echter, houd er rekening mee dat uitbreidingen van jouw woning, zoals een aanbouw of bijbouw, en maatregelen waarvoor je al subsidie heeft ontvangen, niet in aanmerking komen voor deze subsidie.

Het navigeren door de weg van duurzaam wonen kan uitdagend zijn, met name het proces van subsidies en aanvragen. Ondanks deze waardevolle tips, kan het invullen van een ISDE-subsidieaanvraag nog steeds een complexe taak zijn. Mocht je er zelf niet uitkomen, of wil je volledig ontzorgd worden, dan staan wij bij LOKET2050 voor je klaar. Aarzel niet, neem contact op en laten we samen jouw duurzaamheidsdoelen bereiken.


Geplaatst op: 23 juni 2023