Nieuws Haal Maximaal Voordeel uit Woningverduurzaming in Emmen: Combineer Subsidies Slim!

Subsidies LOKET2050
Vragen?
Neem vrijblijvend contact met ons op

Haal Maximaal Voordeel uit Woningverduurzaming in Emmen: Combineer Subsidies Slim!

Goed nieuws voor inwoners van Emmen en omstreken die hun huis willen verduurzamen. Nu zijn er meerdere subsidies beschikbaar die je kunt stapelen voor een grotere besparing.

Belangrijk: Volgorde van Aanvragen en Uitvoeren

Voordat je begint met de verduurzamingswerkzaamheden is het cruciaal om eerst informatie in te winnen. Dit zorgt ervoor dat je in aanmerking zou kunnen komen voor maximale subsidie en helpt bij het maken van de juiste keuzes voor je verduurzamingsproject.

Ontdek de Subsidieopties:

  1. ISDE Subsidie: Deze landelijke regeling ondersteunt duurzame maatregelen zoals isolatie, zonneboilers en warmtepompen. Kies je twee of meer maatregelen, dan profiteer je van een hogere vergoeding.
  2. Isolatiesubsidie Drenthe: Speciaal voor inwoners van Drenthe en de gemeente Hardenberg met een inkomen rond het sociaal minimum. Krijg tot € 2.500 voor isolatiemaatregelen zoals spouwmuur- en bodemisolatie.
  3. Regiodeal: Een extra € 4.000 ligt klaar voor het verduurzamen van je huis, te gebruiken voor bijvoorbeeld isolatie, HR++ glas of zonnepanelen. Beschikbaar voor huizen in Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Hoogeveen, Coevorden, Emmen of Hardenberg. Het verzamelinkomen van jou (en partner) is niet hoger dan €52.671,- per jaar
  4. Subsidieregeling Verduurzaming Volkshuisvesting Drenthe (VHF): Maximaal € 14.000 subsidie met een eigen bijdrage van 25%, te combineren met andere subsidies voor isolatiemaatregelen en HR++ glas. Beschikbaar voor woningeigenaren in bepaalde postcodegebieden in verschillende Drentse gemeenten.

Hoe Werkt Het in de Praktijk? Een voorbeeld:

Stel, je investeert € 14.000 in verduurzaming. Met de Subsidieregeling verduurzaming Volkshuisvesting Drenthe zou je € 10.500 kunnen dekken. De resterende € 3.500 kun je voldoen via de Regiodeal, gemeentelijke isolatiesubsidie, eigen spaargeld of een lening. Na het uitvoeren van de energiebesparende maatregelen zou je ook nog eens vanuit de ISDE Subsidie een bedrag kunnen ontvangen waardoor je uiteindelijke eigen bijdrage aanzienlijk vermindert.

Energiebespaarlening met Rentekorting Drenthe:

Deze speciale lening, ondersteund door de provincie Drenthe, biedt een lagere rente dan de landelijke Energiebespaarlening. Geschikt voor eigenaar-bewoners om verschillende verduurzamingsmaatregelen te financieren, zoals isolatie, zonnepanelen, aansluiting op een warmtenet, of een (hybride) warmtepomp. De hoogte van het rentetarief hangt af van het leenbedrag. Eigenaar-bewoners met een gezamenlijk verzamelinkomen van maximaal € 60.000 kunnen een Energiebespaarlening met 0% rente afsluiten. Ook ideaal voor mensen met beperkte leencapaciteit, dankzij de mogelijkheid van een combinatielening.

Jouw Gids in Verduurzamen:

Bij LOKET2050 kunnen wij je assisteren bij het navigeren door de aanvraagprocessen om te zorgen dat je geen kansen mist. Wij staan klaar om je te helpen bij het vinden van de beste financiële en duurzame oplossing voor jouw situatie. Samen maken we je huis duurzaam en comfortabel!


Geplaatst op: 06 december 2023